PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bulgurlu Dolma

MISRA
04-07-2008, 17:43
http://img385.imageshack.us/img385/1871/bulgurludolmathumbnailfk6.jpg
Malzemeler
8 adet kırmızı biber
1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çorba kasesi su
Karabiber
Tuz

Yapılışı
Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır.Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin. İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin.İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin. Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir.Yoğurtla yiyin.

AFİYET OLSUN !
Alıntıdır.Afiyet olsun.net

zeynep
04-07-2008, 19:49
Bunun patlıcanlı olanını biliyordum bunda denemek gerek.

MISRA
04-07-2008, 19:57
Evet söylediğin doğru ama bu tat olarak oldukça farklı bence.

SARIŞEKER
09-07-2008, 09:18
yaz için çok hafif yemekler bunlar ya tam benlik tşk mısracım ellerine sağlık :) bide yapsanda yesek :))

MISRA
09-07-2008, 21:22
yaz için çok hafif yemekler bunlar ya tam benlik tşk mısracım ellerine sağlık :) bide yapsanda yesek :))

Ayıpsın şekerciğim ne zaman istersen yaparım:dpac:

SARIŞEKER
10-07-2008, 09:13
Ayıpsın şekerciğim ne zaman istersen yaparım:dpac:

anladım ben onu en kısa zamanda haaam yapım o zman:icon_tongue:

bentahamuka
11-07-2008, 16:08
Arkadaşlar bu dolmayı karışık olarakta yapabilirsiniz kırmızı biber yeşil biber dolmalık biber domates patates arzu ederseniz kabak hepsinden karışık doldurup deneyin ben genelde yaparım bizim evde çok sevilir....